Paddenstoelenhuis-03.jpg

 Paddenstoelen Paviljoen 
Het gebouw is opgezet rondom een multifunctionele centraal gelegen hoge presentatieruimte waar gekookt wordt met de Portobello's die naast het paviljoen worden gekweekt. De entree, het kantoor, de keuken en de erker met uizicht zijn als extra onderdelen aan de centrale ruimte toegevoegd.
Door deze opzet is het gebouw optimaal te gebruiken voor verschillende doeleinden. 

In de gevel is gezocht naar een zacht grijze tint om aan te sluiten bij de naastgelegen woning en kwekerij. In samenwerking met MBI is een gevelsteen gemaakt van lichtgrijs beton met Noors marmertoeslag. Deze vierkante steen is schuin gebroken en met een minimale voeg gemetseld. Hierdoor ontstaat een grof oppervlak waarin banen van oplichtende marmer-glinsters worden afgewisseld met schaduwstroken. In tegenstelling tot het grove oppervlak van deze breuksteen, is langs het maaiveld en rondom de kozijnen dezelfde cementsamenstelling in gepolijste vorm aangebracht. Deze terrazzo-elementen vormen een fraaie overgang van breuksteen naar kozijn en maaiveld.
 

programma:
locatie:
status:
fotografie:




 

Kookpaviljoen
Berghem
Opgeleverd
Roel Backaert, Stijn Stijl

© Solid Architecture &
Mulders vandenBerk Architecten

Paddenstoelenhuis-04.jpg