Profiel

Solid Architecture is opgericht en wordt geleid door Chris van den Berk. Er wordt gewerkt een zeer uiteenlopende projecten van woningbouw tot zelfbouw en van interieur ontwerpen tot specials zoals paviljoens en publieke werken. Wij vinden het belangrijk om goed naar de opdrachtgever te luisteren en zo te komen tot de kern van de opgave en de ambitie die voor ogen staat. Door het programma op een heldere manier te organiseren ontstaan gebouwen en interieurs die fijn en logisch aanvoelen. Vervolgens wordt ingezoomd op detail en uitstraling om tot een waanzinnig kenmerkend resultaat te komen.

Ervaring

Na de architectuurstudie Delft heeft Chris van den Berk voor Architectenbureau Marlies Rohmer en Architectenbureau Micha de Haas gewerkt. In 2006 werd Chris geselecteerd voor de longlist van de Prix de Rome en ontving hij een startstipendium van het stimuleringsfonds voor Architectuur. In 2007 heeft hij het bureau Mulders vandenBerk Architecten opgericht. Sinds 2020 is dit bureau opgeslplitst. Hieruit is Solid Architecture ontstaan. 

Werkwijze

Wij werken aan zeer veelzijdige opgaven en met uiteenlopende opdrachtgevers. Alle ontwerpen van groot tot klein worden in 3D bim ontworpen en uitgewerkt. De opdrachtgever kan op deze manier in virtual reality door zijn toekomstige gebouw lopen en goed inzicht krijgen in het ontwerp en de relatie met de context. Het werken in 3D bim heeft ook veel voordelen in de aanloop naar de voorbereiding en bouw van het ontwerp.