top of page

Profiel

Solid Architecture ontwerpt duurzame solide architectuur. De ontwerpen variëren in schaal van meubel tot metropool. Er wordt gewerkt een zeer uiteenlopende projecten van stedenbouw & woningbouw tot zelfbouw en van interieur ontwerpen tot specials zoals paviljoens en publieke werken. Door goed te luisteren naar de opdrachtgever komen we tot de kern van de opgave en de ambitie die voor ogen staat. Door het programma op een heldere manier te organiseren ontstaan gebouwen en interieurs die fijn en logisch aanvoelen. Vervolgens wordt ingezoomd op het detail en de uitstraling om tot een waanzinnig kenmerkend resultaat te komen. 

Ervaring

Solid Architecture is opgericht en wordt geleid door Chris van den Berk. Na de architectuurstudie aan de TU Delft heeft Chris van den Berk voor Architectenbureau Marlies Rohmer en Architectenbureau Micha de Haas gewerkt. In 2006 werd Chris geselecteerd voor de longlist van de Prix de Rome en ontving hij een startstipendium van het stimuleringsfonds voor Architectuur. In 2007 heeft hij het bureau Mulders vandenBerk Architecten opgericht. Sinds 2020 is dit bureau opgesplitst. Hieruit is Solid Architecture ontstaan.

Duurzaamheid

Solid Architecture staat voor integrale duurzame architectuur. Dat betekent dat naast aandacht voor duurzame materialen die CO2 en stikstof vriendelijk zijn ook wordt nagedacht over een duurzaam en slim bouwsysteem dat snel staat en geen bouwafval produceert. Niet minder belangrijk is dat een gebouw soms tijdelijk en remontabel wordt ontworpen maar meestal permanent en dan zorgt goede architectuur voor een lange levensduur en dat maakt de duurzaamheid integraal.

3D BIM

Wij werken aan zeer veelzijdige opgaven en met uiteenlopende opdrachtgevers. Alle ontwerpen van klein tot groot worden in 3D BIM ontworpen en uitgewerkt. De opdrachtgever kan op deze manier in virtual reality door het toekomstige gebouw lopen en goed inzicht krijgen in het ontwerp en de relatie met de context. Het werken in 3D BIM heeft ook veel voordelen in de aanloop naar de werkvoorbereiding en bouw van het ontwerp. 

bottom of page